Onze beits

Beitsen is het aanbrengen van een transparante of dekkende laag hout te beschermen tegen weer en wind en het oppervlak een mooi uiterlijk te geven. In tegenstelling tot vernis en lak, in de volksmond vaak verf genoemd, dringt beits gedeeltelijk in het hout. Beits kan ook een bepaalde kleur aan het hout geven, terwijl het toch de houtstructuur laat zien. Dit wordt een “wash” beits genoemd. Bijvoorbeeld whitewashbeits is niet wit, maar maakt het hout iets witter. Het beschermd het hout en geeft het een mooie kleur.

Wij werken met veel kleuren beits. Onze meest gebruikte beitsen zijn de volgende 5 kleuren op waterbasis. Deze kleuren zijn:

  • Whitewash
  • Greywash
  • Antracietwash
  • Blackwash
  • Dekkend wit
Onze meest gekozen kleuren beits voor houten meubels
Onze meest gekozen kleuren beits.

Wash bekend dat het niet helemaal dekkend is, maar dat je juist de nerven van het hout blijft zien. Dit geeft een mooi effect.

Bij het bestellen van meubels kunt u aangeven of u wilt dat wij het hout beitsen in een van de kleuren. De optie om het niet te laten beitsen is ook altijd aanwezig. U krijgt dan een meubel in blank onbewerkt hout.

De kleur op de foto’s kan iets afwijken van de kleur in het echt.

Andere kleuren beits

Naast de vijf soorten populaire beitskleuren hierboven, hebben wij ook veel andere kleuren. Zo is de keuze uit dekkende of transparante beits of uit een type op oliebasis of op waterbasis.

U kunt een meubel laten maken en deze laten beitsen in de door u gekozen kleur van onderstaande foto’s. Om dit te doen kunt u ons het beste even bellen of mailen, omdat meubels niet direct in de webwinkel te bestellen zijn in deze kleuren. Wel kunt u deze kleuren beits als blik van 2,5 liter bestellen in de webwinkel om zelf aan de slag te gaan.

U kunt hieronder samples zien. Bekijk de samples en namen van de kleuren in de beitscategorie in de webwinkel.

Onze transparante beitsen
Dit zijn al onze transparante beitskleuren van Remmers. U kunt dit als blik van 2,5 liter bestellen in de webwinkel.
Onze dekkende beitsen op waterbasis
Dekkende beitsen op waterbasis van het merk OAF.

Bekijk andere foto’s van de samples en de bijbehorende namen van de kleuren bij de beitsen in de webwinkel.